Konténer- és sittszállítási kisokos

Milyen konténertípusok közül lehet választani? Mi történik a keletkezett hulladékkal és ki szállítja el? Hogyan kerül feldolgozásra a keletkezett hulladék? Mindenre választ adunk!
Konténer rendelés és szállítás

A legtöbb kérdés általában a konténer rendeléssel kapcsolatban érkezik hozzánk: 

  • Mennyibe kerül a konténer rendelés? 
  • Milyen gyorsan tudok konténert rendelni?
  • Milyen hulladék kerülhet a konténerbe? 
  • Mikor ajánlott konténert rendelni?
  • Kik rendelhetnek konténert?
  • Milyen információk szükségesek konténer rendelés esetén?

Előző blogbejegyzésünkben minden fenti kérdéssel részletesen foglalkoztunk, most pedig azt mutatjuk be, mi történik a megrendelést követően a hulladékkal: hogyan kerül elszállításra és feldolgozásra?

Szolgáltatásaink között nem csak a konténer kihelyezése, hanem annak cseréje, és későbbi elszállítása is szerepel. Az építkezés, bontás, felújítás során keletkezett hulladék elszállítása a megfelelő környezetvédelmi hatósági engedélyek mellett megfelelő eszközparkot és nagy körültekintést igényel, a hulladékkezelés részfolyamatai során egytől-egyig szigorú előírásoknak kell megfelelni, ezért mindenképpen javasoljuk, hogy egyéni megrendelése során bízza ránk a hulladékszállítás problémáját
Cégünk, a Merkon Kft., mint az egyik első hazai hulladékgazdálkodási vállalkozás több mint 30 éves tapasztalattal szolgálja ki a megrendelők igényeit, legyen szó akár céges- akár magán ügyfelekről. Tevékenységünket jelenleg 30 darab tehergépjárművel és 480 darab (4, 8, 10, 12, 15, 30 m3-es, valamint 36 m3-es multiliftes) hulladékgyűjtő konténerrel végezzük Budapesten és vonzáskörzetében.

Konténer szállítás

Az építési hulladék kezelése

A “sittszállítás”, azaz az építkezésen keletkező hulladék elszállítása során számos előírásnak kell megfelelni. Budapesten és Pest megyében önálló szolgáltatóként biztosítjuk az építési hulladék kezelésének minden fázisát. A hazai piac egyik legnagyobb gépparkjának és több évtizedes tapasztalatunknak köszönhetően a piac egyik legnagyobb szaktudásával rendelkezünk.

A keletkezett hulladék feldolgozása

A legmodernebb hulladékgazdálkodási előírásokat alkalmazzuk a konténerszállítás során. A minden előírásnak megfelelő elszállítás mellett kiemelt figyelmet fordítunk az építkezés, felújítás vagy átalakítás során keletkezett hulladék saját telephelyünkön történő kezelésére, válogatására és újrahasznosítására. A lehető legnagyobb arányú újrahasznosítás érdekében folyamatosan fejlesztjük az összegyűjtött hulladék kezeléséhez szükséges eszközparkunkat, így sikerült az általunk elszállított hulladékokból 2021-ben több mint 59 000 tonna haszonanyagot leválogatni és újrahasznosítani. 

Hulladék feldolgozás

A Megrendelő igényének megfelelően a rendkívül szigorú LEED illetve BREEAM rendszer szerint is tudjuk az elszállított hulladékokat kezelni. Az újrahasznosítható és az újrahasznosításra alkalmatlan anyagokról igény szerint – súly és anyagi minőség alapján – minden hónapban hulladékkezelési kimutatást készítünk a Megrendelő részére, amely az épületminősítési folyamat elmaradhatatlan részét fogja képezni.

Mennyibe kerül a konténer rendelés és a hulladékszállítás?

Hulladékszállítási díjainkat telephelyünk (1184 Budapest, Lakatos u. 61-63.) és a munkaterület távolsága függvényében alakítjuk ki.

Az alábbi árak tájékoztató jellegűek:

  • Tiszta „sitt” hulladék (beton, tégla, cserép, inert hulladék) szállítása és hasznosítása: 5.400 Ft + Áfa / m3 díjtól Budapest területén belül

Kevert építési és bontási hulladék: 6.400 Ft + Áfa / m3 díjtól Budapest területén belül

Mikor rendelhető konténer?

Megrendelőink zökkenőmentes kiszolgálását a hétfőtől szombatig működő diszpécserszolgálatunk biztosítja.

Egyedi ajánlat konténer rendeléshez és szállításhoz

Kérjen egyedi ajánlatot konténer bérléshez és szállításhoz.