Konténer rendelés – minden, amit tudni kell

Konténert bérelne? Elszállíttatná az építés, bontás vagy felújítás miatt keletkezett hulladékot? Milyen típusú konténerek közül lehet választani? Cikkünkben minden kérdésre választ adunk.
Konténer rendelés

Mikor ajánlott konténert bérelni?

A leggyakrabban építkezéseknél, bontásoknál, felújításoknál merül fel a konténer bérlése. A legmegfelelőbb szolgáltatást és a megfelelő konténer kapacitást a megrendelői igények alapján tudjuk felmérni. Érdemes felvenni velünk a kapcsolatot, ha Budapesten vagy Pest megyében az alábbi igények merülnek fel akár céges, akár magánszemélyként: 

 • Konténeres hulladékszállítás
 • Sittszállítás
 • Lom hulladék szállítása
 • Zöldhulladék szállítása
 • Homokszállítás
 • Sóderszállítás
 • Termőföldszállítás
 • Gépi rakodás

Kik rendelhetnek konténert?

Röviden: bárki, akinek szüksége van rá. Rengeteg megkeresést kapunk magánszemélyektől, ugyanakkor rendkívül széles eszközparkunknak köszönhetően nagyobb cégek igényeit is ki tudjuk elégíteni. Ha felújítás, építkezés, átépítés, vagy akár bontás előtt áll, érdemes telefonon vagy e-mailen egyedi ajánlatot kérni fuvarszervezőinktől. Kollégáink a több évtizedes tapasztalatnak köszönhetően pontosan felmérik a megrendelő igényeit, és ehhez választják ki a legmegfelelőbb szolgáltatást.

Milyen gyorsan tudok konténert bérelni?

Az ország egyik legnagyobb járműparkjának köszönhetően zavartalanul, rövid határidővel tudjuk kiszolgálni fővárosi és Pest megyei megrendeléseinket. Hulladéktároló konténer bérlése a kapcsolatfelvétel utáni megrendelést követően akár aznapi, vagy másnapi kiszállítással is megoldható. 

Konténer bérlés és szállítás

Milyen információk szükségesek konténer bérlés esetén?

Fuvarszervezőink a legmegfelelőbb személyes ajánlatot a munkaterület címe és a rendelni kívánt konténer mérete alapján dolgozzák ki. Ezeken felül érdemes fuvarszervezőinkkel átbeszélni az alábbi kérdéseket is: 

 • Milyen célra szeretnék konténert rendelni? 
 • Egy fix helyen, vagy több helyszínen van-e szükségem a konténerre? 
 • Milyen típusú hulladékot szeretnék tárolni? 
 • Mekkora mennyiségű hulladék termelődik várhatóan? Mekkora konténerre van szükségem? 
 • Mettől meddig van szükségem a bérlésre? 
 • Mi a célom a keletkezett hulladékkal?  

Ha a fenti kérdésekben bizonytalan, akkor sincs semmi gond, vegye fel a kapcsolatot telefonon vagy a weboldalon található elérhetőségek egyikén kollégáinkkal, akik a beszélgetés során rákérdeznek minden fontos információra, ami alapján elkészítik a személyes ajánlatot. 

Mennyibe kerül a konténer rendelés és a hulladékszállítás? 

Hulladékszállítási díjainkat telephelyünk (1184 Budapest, Lakatos u. 61-63.) és a munkaterület távolsága függvényében alakítjuk ki.

Az alábbi árak tájékoztató jellegűek:

 • Tiszta „sitt” hulladék (beton, tégla, cserép, inert hulladék) szállítása és hasznosítása: 5.200 Ft + Áfa / m3 díjtól Budapest területén belül
 • Kevert építési és bontási hulladék: 6.200 Ft + Áfa / m3 díjtól Budapest területén belül

Mikor rendelhető konténer?

Megrendelőink zökkenőmentes kiszolgálását a hétfőtől szombatig működő diszpécserszolgálatunk biztosítja.

Milyen konténertípusok közül lehet választani? 

Tevékenységünket jelenleg 30 darab tehergépjárművel és 480 darab (4, 8, 10, 12, 15, 30 m3-es, valamint 36 m3-es multiliftes) hulladékgyűjtő konténerrel végezzük. Az igényeknek megfelelően ajánljuk a különböző méretű konténereinket.

Hulladéktároló konténer
Az egyedi igények alapján 4, 8, 10, 12, 15 és 30 m3-es verzióban is rendelhető. Leginkább általános építkezéskor, bontáskor, lakásfelújításkor keletkező hulladékhoz használható (sitt, tégla, beton, aszfalt, cserép, vakolat, nyílászárók, deszka, csomagolóanyag, szigetelőanyag, gipszkarton, stb.), de kertrendezéshez, anyagszállításhoz (például föld, sóder, beton, murva, térkő, stb), lomtalanításhoz is szoktuk ajánlani,  építési -bontási kevert hulladékot lehet tárolni benne.
Fontos: veszélyes hulladék, hullámpala, festékes vödör, kommunális szemét tárolására nem használható! Ilyen esetben kérjük vegye fel kollégáinkkal a kapcsolatot.

Egyéb konténerek
Eszközparkunkban 36 m3 kapacitású multilift konténer, valamint 1,1 m3-as és 4 m3-as daruzható konténer található. 

Konténer rendelés és típusok

Mi történik a keletkezett hulladékkal és ki szállítja el?  

Az építési vagy bontási munkálatok során keletkezett hulladék elszállítása a teljes folyamat elengedhetetlen része, mely nagy körültekintést, megfelelő eszközparkot és környezetvédelmi hatósági engedélyeket igényel.

A konténeres hulladékszállítás többet jelent a keletkező hulladék konténerbe rakásánál és elszállításánál, hiszen ehhez a hulladékkezelési részfolyamathoz is szigorú előírások kapcsolódnak. A megbízható hulladékszállítás mindig kifizetődő, ezért bízza ránk a hulladékszállítás problémáját.

Szolgáltatásaink között szerepel a konténer kihelyezése, cseréje és későbbi elszállítása is. 

Hogyan kerül feldolgozásra a keletkezett hulladék? 

A konténerszállítás során kiemelt figyelmet fordítunk a legmodernebb hulladékgazdálkodási előírások betartására. Mi nem csak elszállítjuk az építkezés, felújítás vagy átalakítás során keletkezett hulladékot, hanem saját telephelyünkön kezeljük, válogatjuk és újrahasznosítjuk. Elkötelezettek vagyunk az elszállított hulladékok lehető legnagyobb arányú újrahasznosítása iránt, ezért folyamatosan fejlesztjük az összegyűjtött hulladék kezeléséhez szükséges eszközparkunkat. Az általunk elszállított hulladékokból 2021-ben több mint 59 000 tonna haszonanyagot válogattunk le és hasznosítottunk újra.

Sittszállítás és hulladékfeldolgozás

Milyen előírásoknak kell megfelelni „sittszállítás” során?

Az építkezésen keletkező hulladék elszállítása, vagyis “sittszállítás” során számos előírásnak kell megfelelni. Évtizedes tapasztalatunknak és a hazai piac egyik legnagyobb gépparkjának köszönhetően önálló szolgáltatóként biztosítjuk az építési hulladék kezelésének minden fázisát Budapesten és Pest megyében.

Mivel cégcsoporton belül széleskörű hulladékszolgáltatást nyújtunk, lényegesen nagyobb szaktudással rendelkezünk például a kommunális hulladék, rekultivációk, épületbontásnál keletkezett veszélyes és egyéb hulladékok kezelése és adminisztrációja területén, mint általában az építési hulladékszállító szolgáltatók.

A Megrendelő igényének megfelelően a rendkívül szigorú LEED illetve BREEAM rendszer szerint is tudjuk az elszállított hulladékokat kezelni. Az újrahasznosítható és az újrahasznosításra alkalmatlan anyagokról igény szerint – súly és anyagi minőség alapján – minden hónapban hulladékkezelési kimutatást készítünk a Megrendelő részére, amely az épületminősítési folyamat elmaradhatatlan részét fogja képezni.

Egyéb szolgáltatásaink

Konténeres hulladékszállítási tevékenységünk mellett cégcsoporton belül vállalunk széleskörű hulladékkezelési, mobil wc, szaniter és iroda konténer bérbeadási és szállítási, hulladékgyűjtési és gépi földmunka szolgáltatásokat, akár komplex projektek kivitelezéséhez kapcsolódóan.

Hulladékkezelés
A konténerszállítás során segítséget nyújtunk megrendelőinknek a szelektív hulladékgyűjtés megszervezésében, továbbá megoldást kínálunk a munkaterületen keletkező veszélyes hulladékok megfelelő kezelésére, elszállítására és ártalmatlanítására is.

Mobil WC, szaniter és iroda konténer bérlés és szállítás
A konténerszállítás mellett az egyes munkaterületekről származó szilárd és folyékony (mobil WC) hulladékok gyűjtését és szállítását teljeskörűen, egyetlen szolgáltatóként tudja vállalni.

Mobil wc bérlés és szállítás

Gépi földmunka, épületbontás
Cégcsoportunk nem csak a hulladékkezelési feladatokat, de a földmunkákhoz és épületek bontásához kapcsolódó kihívásokat is megoldja megrendelőinek egyedi igénye esetén.

Hulladékgyűjtés
Jelenleg 30 járművel végezzük a hulladékgyűjtési és szállítási feladatokat Budapesten és vonzáskörzetében.

Mobilkerítések és kordonok
Nem csak építkezések, de nagyobb rendezvények számára is biztosítunk mobilkerítéseket és kordonokat széles választékban, helyszínre szállítással együtt.

Egyedi ajánlat konténer rendeléshez és szállításhoz

Kérjen egyedi ajánlatot konténer bérléshez és szállításhoz.

A Merkon Kft. az egyik első hazai hulladékgazdálkodási vállalkozásként több mint 30 éve szolgálja ki a magán- és céges ügyfelek igényeit, legyen szó akár konténer rendelés, hulladék-, zöldhulladék-, vagy épp sittszállításról. Az ország egyik legnagyobb gépparkjával, jelenleg 30 konténerszállító járművel állunk ügyfeleink rendelkezésére Budapesten és vonzáskörzetében. Egyedi ajánlatainknak köszönhetően minden igényre tudunk megoldást találni, hiszen fuvarszervezőink mindig a megrendelő számára legjobb ajánlatot dolgozzák ki.